Wanneer bloeit welke bloembol?

Wanneer bloeit welke bloembol?

Het is tijd om bloembollen te kopen en te planten om in het voorjaar te genieten van de mooiste kleuren en geuren in uw tuin. Het is soms lastig te bepalen welke bloem op welk moment bloeit, maar wel leuk om te weten. Door de juiste bollen te planten kunt u vanaf januari al genieten van een prachtige bloementuin. Hieronder hebben we een kalende voor u gemaakt met de bloeiperiodes van de populairste bloembollen:

Januari - februari: sneeuwklokjes, winterakoniet.
Februari - maart: krokus, lenteklokje.
Maart - april: narcis, sterhyacint.
April: hyacint, blauwe druif.
April - mei: kievitsei, tulp, zomerklokje.
Mei:  lelietje van dalen.
Mei - juni: boshyacint.
Mei t/m juli: sierui.

Wil u genieten van een kleur- en geurrijke border dan kunt u van alle bloembollen afwisselend wat planten in de border, het is net vuurwerk!

Voor al uw bloembollen moet u bij Famiflora zijn. Wij bieden een enorm grote keuze kwaliteitsbollen, aan zeer scherpe prijzen !

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinonderhoud
Composteren kun je leren!

Wil je graag duurzaam bezig zijn, goed voor je planten zorgen én geld besparen? Begin dan met composteren!

Lees meer...
bloemen
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
gazon
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
tuintips
Een lenteproof tuin: snoeien in maart

Ga de lente tegemoet met een tuin die klaar is om te groeien en bloeien! tuincentrum Famiflora neemt je mee in de wereld van snoeien, een essentiële stap om je tuin voor te bereiden op het komende groeiseizoen.

Lees meer...