In zeven stappen het perfecte bruidsboeket

In zeven stappen het perfecte bruidsboeket

Je zweeft al een tijdje op een wolk want 'Yes!', je gaat trouwen! Een bijzonder besluit met een prachtige dag in het vooruitzicht. Als de trouwkleding, de ringen en de locatie geregeld is, kan worden nagedacht over je bruidsboeket. Vroeger regelde de man het bloemwerk, maar tegenwoordig is de vrouw 'in control'. Maar hoe doe je dat nu? Hoe kies je jouw perfecte bruidsboeket? Volg de volgende stappen en het zal je lukken.

Stap 1: Maak een planning
Wil je de bruiloft zonder al te veel stress organiseren? Begin dan op tijd met een goede planning. Het kiezen van een bruidsboeket, en eventueel ander bloemwerk, is onderdeel van deze planning. Zorg dat uiterlijk een maand voor de grote dag je bruidsboeket helemaal geregeld is.

Stap 2: Inspiratie opdoen
Dit is het leukste om te doen: plaatjes zoeken! Verzamel zo veel mogelijk trouwbladen en struin heel het internet af. Alle bruidsboeketten die je mooi vindt knip je uit en leg je bij elkaar. Dwing jezelf om uit de grote stapel de 15 allermooiste plaatjes te kiezen en plak deze op een groot blad van A3 formaat.

Stap 3: Kies een kleur
Je trouwboeket moet zowel bij jouw trouwkleding als die van je man of vrouw 'to be' passen. Kies daarom een hoofdkleur. Deze zal harmonie brengen in het geheel. Misschien gebruiken jullie een kleurthema; dan is de keuze snel gemaakt. Naast de hoofdkleur kun je een kleurtoon kiezen die je erbij vindt passen. Dit kan crème of wit zijn, maar ook lichtpaars of lichtblauw. Alles mag, de keuze is aan jou.

Stap 4: Kies een type boeket
Wist je dat er verschillende type bruidsboeketten bestaan? Als je eenmaal gaat nadenken over je bruidsboeket gaat er een wereld voor je open. De populairste boekettypes zijn de biedermeijer (bolvormig), druppelvormig (biedermeijer met punt), de waterval (dramatische vorm van een druppelvormig boeket) en de halve maan (een enkele maar wel gebonden bloem). Bijzondere boeketvormen zijn bijvoorbeeld een mofje van bloemen of een boeket die op spraakmakende manier is gebonden, zoals een parelmoeren schelp. Nu is het kiezen welke het beste bij je past.

Stap 5: Kies je favoriete bloem 
Een boeket bestaat uit bloemen, maar welke? Bij het kiezen is het belangrijk dat je rekening houdt met het seizoen, want niet alle bloemen zijn het hele jaar lang verkrijgbaar. Heb je al een lievelingsbloem? Dan hoef je niet lang na te denken. Als je het moeilijk vindt kiezen uit al het prachtigs, dan zijn lelies, calla's, irissen en gladiolen altijd goede keuzes.

Stap 6: Kies aanvullend bloemwerk
Voordat je naar Famioflora komt met je planning, collage, kleurkeuze, type, boeket en favoriete bloem onder de arm is het goed om alvast na te denken over aanvullend bloemwerk. Wil je ook bloemwerk voor op de auto, corsages, aankleding op locatie of misschien een miniboeketje voor je kind(eren)? In deze fase komt het budget om de hoek kijken. Bepaal wat jouw budget is, zodat je met onze snijbloemspecialist kunt bespreken wat binnen dit bedrag mogelijk is.

Stap 7: Kom snel naar Famiflora
Is alles helemaal duidelijk? Kom dan snel naar onze snijbloemafdeling.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

bloemen
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
gazon
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
tuintips
Een lenteproof tuin: snoeien in maart

Ga de lente tegemoet met een tuin die klaar is om te groeien en bloeien! tuincentrum Famiflora neemt je mee in de wereld van snoeien, een essentiële stap om je tuin voor te bereiden op het komende groeiseizoen.

Lees meer...
moestuin
5 gewassen voor de makkelijk moestuin

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...