De watervriendelijke tuin

De watervriendelijke tuin

De Tuinbranche Nederland en de organisatie Rainproof hebben de handen ineengeslagen om wateroverlast te voorkomen. Ze roepen mensen op mee te helpen de riolen te ontlasten bij hevige regenval. Met een paar slimme afwateringsmaatregelen doe je jezelf ook een groot plezier, want wie wil er nu een drijfnatte tuin of een ondergelopen keuken, hal of kelder?                        

Watermanagement

Water vervult een belangrijke functie in de tuin, want planten, struiken en bomen kunnen niet zonder, maar te veel vocht is ook weer schadelijk. Kortom, de tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Hoe zorg je ervoor dat er voldoende water is in droge periodes en dat de tuin niet onderloopt tijdens een wolkbreuk? Op www.rainproof.nl staan veel handige tips. Hier alvast vijf suggesties:

  1. Houd rekening met de verhouding 40% bestrating – 60% beplanting
  2. Gebruik waterdoorlatende (half-)verharding voor de aanleg van terras en paden, zoals grind of grasbetonstenen
  3. Vang overtollig regenwater op in een vijver of regenton
  4. Leg een groen (Sedum-)dak aan op de garage of schuur
  5. Laat de tuin vanaf het huis iets naar beneden toe aflopen of plaats een open goot

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...