Tags:

Archi-duc champignons zijn 100 % puur, vers en pesticidenvrij

Met deze handige doe-het-zelf kit kan je eenvoudig zelf champignons kweken in biologische veengrond: Volg de stappen en je zal ze zien groeien! Je kan ze bovendien snel oogsten, waarna het groeiproces gewoon opnieuw begint, en dit soms tot wel drie keer!

Bij Famiflora kan je kiezen uit witte of bruine champignons

Hoe werkt het?

Dag 1:  Laat de pot met deksel tot rust komen in de keuken

Dag 2: Deksel en folie afnemen, veen gelijkmatig verdelen op substraat en er ±10cl water over vernevelen. Folie terug over veen leggen en deksel terugplaatsen. Gedurende 1 week niet openen.

Dag 9: Deksel en folie afnemen. Lichtjes bevochtigen met nevelspuit. Deksel terugplaatsen zonder de folie.

Dag 11 tot 21: Om de 2 dagen lichtjes bevochtigen met nevelspuit

Dag 23: Champignons zijn klaar om geplukt te worden. Het is belangrijk dat de champignons in hun geheel uit de veengrond worden verwijderd. Pluk ze daarom mét wortel.

Volgende oogst:
Vernevel het veen na de eerste oogst met een nevelspuit en plaats de pot in een frissere ruimte. (Opgelet: niet kouder dan 10°C).
Afhankelijk van de temperatuur heb je na +/- 8 dagen een nieuwe oogst. Dit geldt ook voor een eventuele derde oogst.

En daarna?

Geef de pot een tweede leven als mini serre voor jouw biokruiden of bladgroenten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...