Lichtjes in de tuin

Tags:

De feestmaand is in volle gang. Wat is er nu gezelliger dan de tuin omtoveren tot een sprookjesachtig kerstlandschap? Met de juiste kerstverlichting breng je niet alleen warmte en sfeer in huis, maar ook in de tuin, op het balkon, de patio of voordeur. In deze blog ontdek je hoe je met kerstlichtjes, kerstlampjes en buitenversiering een magische kerstsfeer in jouw tuin creëert. 

Bekijk onze kerstafdeling

Kerstverlichting voor buiten

Niets leuker dan je buitenruimte sfeervol verlichten tijdens de kerstdagen. Bij Famiflora vind je een groot assortiment outdoor-proof kerstverlichting. Onze kerstlichtjes zijn bestand tegen verschillende weerselementen, waardoor ze regen, wind en sneeuw trotseren zonder hun glans te verliezen. Kies voor duurzame en energiezuinige LED-verlichting in verschillende vormen en kleuren om jouw tuinhek, schutting, schuur, struiken en bomen te omarmen met een warme gloed.

Buitenverlichting - Famiflora

Stap voor stap kerstlampjes in de tuin

Kerstlichtjes in de tuin brengen een betoverende sfeer en voegen een vleugje magie toe aan de feestdagen. Volg deze eenvoudige stappen om jouw buitenruimte om te toveren tot een fonkelend kerstparadijs:

  • Stap 1: Kies de juiste plekken: bepaal waar je de kerstlichtjes wilt plaatsen. Denk aan bomen, struiken, het tuinhek en langs tuinpaden voor een optimale verspreiding van het licht.
  • Stap 2: Selecteer je kerstverlichting: kies voor duurzame LED-verlichting dat geschikt is voor buiten. Overweeg verschillende vormen en kleuren om een feestelijke sfeer te creëren die bij jouw stijl past.
  • Stap 3: Controleer de werking: test de kerstlichtjes voordat je ze ophangt om er zeker van te zijn dat alles correct werkt. Vervang kapotte lampjes of snoeren indien nodig.
  • Stap 4: Hang de lampjes op: begin met het bevestigen van de kerstverlichting op de gekozen plekken. Wikkel lichtslingers rondom bomen en struiken, zet kerstfiguren op de juiste plek (maak ze tevens vast) en bevestig lantaarns aan tuinhuisjes of terrasoverkappingen.
  • Stap 5: Gebruik een timer of sensoren: om energie te besparen, gebruik je een timer of (zonne)sensor om de kerstverlichting automatisch in te schakelen wanneer het donker wordt en uit te schakelen bij zonsopgang.
  • Stap 6: Voeg extra kerstversiering toe: overweeg het toevoegen van kerstversieringen zoals lichtgevende figuren, sneeuwvlokken, of decoratieve lantaarns voor extra feestelijkheid.

Volg deze stappen en geniet van een betoverende kerstsfeer in je tuin die je gasten en voorbijgangers zeker zal verbazen. Happy decorating!

Bekijk ons Light Festival

Verschillende soorten buitenverlichting

Soorten buitenverlichting kerst- Famiflora

Bij Famiflora hebben we veel diverse kerstlampjes voor buiten. Of je nu van subtiel houdt, of liever groots uitpakt, in ons assortiment vind je zeker en vast buitenverlichting die bij jouw buitenruimte past. Hier zijn enkele betoverende soorten kerstverlichting voor buiten:

  1. Kerstlichtslingers: Klassieke lichtslingers zijn veelzijdig en kunnen bomen, struiken, hekken en dakranden omtoveren tot schitterende decoraties. Drapeer ze over tuinhekken, langs de randen van het terras of rondom struiken. Lichtslingers voegen een vleugje romantiek toe aan de kerstsfeer en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.

  2. LED-kerstfiguren: Voeg wat speelse sfeer aan de tuin toe met verlichte kerstfiguren zoals rendieren, kerstmannen en sneeuwpoppen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om jouw tuin te decoreren met vrolijke en herkenbare kerstsymbolen.

  3. Lantaarns en lampionnen: Creëer een charmante sfeer met lichtgevende lantaarns of kleurrijke lampionnen die perfect zijn voor terrassen en tuinpaden. Hang de charmante ornamenten op aan takken of plaats ze in bloembedden of langs looppaden voor een magische uitstraling.

  4. Projectielampen: Richt projectielampen op de buitenkant van je huis voor bewegende kerstafbeeldingen zoals vallende sneeuwvlokken of twinkelende sterren. Vooral kinderen vinden deze vorm van kerstverlichting erg leuk. Na de kerst kun je deze dan gebruiken in de kinderkamer als een soort nachtlampje.

  5. LED-kaarsen: Plaats LED-kaarsen in lantaarns of hang ze aan takken voor een warme, gezellige uitstraling zonder het risico op open vuur. LED-kaarsen zijn zowel voor buiten als voor binnen geschikt en komen voor in verschillende vormen en groottes.

  6. Netverlichting: Snel en eenvoudig: netverlichting is perfect om struiken te bedekken en een uniforme gloed te creëren. Leg de netverlichting over de struik en steek de stekker in het stopcontact en voilà! Je hele struik is in één keer verlicht.

  7. Kerststerren: Hang grote, lichtgevende kerststerren op strategische punten voor een vleugje magie hoog boven je tuin. Ook leuk voor aan de voordeur of voor het raam. Think out of the box.

Ga naar Light Festival

Koop buitenverlichting bij Famiflora

Verlicht je tuin dit feestseizoen met de betoverende selectie buitenverlichting van Famiflora. Of je nu gaat voor een sprookjesachtig schouwspel met lichtslingers, speelse kerstfiguren, of subtiele lantaarns, Famiflora heeft alles wat je nodig hebt om je buitenruimte om te toveren in een feestelijke oase. Ontdek de nieuwste trends in kerstverlichting en geef je tuin een feestelijke touch die de magie van de feestdagen weerspiegelt. Bezoek ons tuincentrum in Moeskroen of De Panne en laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment kerstversieringen en buitenverlichting. Breng samen met Famiflora de warmte van de feestdagen naar je tuin en creëer onvergetelijke momenten onder de sprankelende sterrenhemel. Happy holidays!

Famiflora Moeskroen Famiflora Moeskroen
  • Maandag
    08:00 - 19:00
  • Dinsdag
    08:00 - 19:00
  • Woensdag
    08:00 - 19:00
  • Donderdag
    08:00 - 19:00
  • Vrijdag
    08:00 - 19:30
  • Zaterdag
    08:00 - 19:30
  • Zondag
    08:00 - 19:30

Aangepaste openingsuren

  • Open op woensdag 1 mei
    1 mei
    08:00 - 19:30
  • Open op OLH Hemelvaart
    9 mei
    08:00 - 19:30
  • Open op Pinksterzondag
    19 mei
    08:00 - 19:30
Famiflora De Panne Famiflora De Panne
  • Maandag
    09:00 - 18:30
  • Dinsdag
    09:00 - 18:30
  • Woensdag
    09:00 - 18:30
  • Donderdag
    09:00 - 18:30
  • Vrijdag
    09:00 - 18:30
  • Zaterdag
    09:00 - 18:30
  • Zondag
    09:00 - 18:30

Aangepaste openingsuren

  • Open op woensdag 1 mei
    1 mei
    09:00 - 18:30
  • Open op OLH Hemelvaart
    9 mei
    09:00 - 18:30
  • Open op Pinksterzondag
    19 mei
    09:00 - 18:30

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...