Tags:

5 botanische trends om in 2024 te ontdekken

1. Knallend oranje

Breng meer stijl en persoonlijkheid in je huis door een opvallende kleur toe te voegen. Planten met oranje accenten zorgen bijvoorbeeld voor een speelse toets in elke kamer. De Clivia is zo’n heerlijk ouderwetse kamerplant die met z’n feloranje bloemen een comeback maakt. Geef hem vanaf oktober minder water en zet hem op een koelere plek, zo bloeit hij in het voorjaar opnieuw. Ook met de Paradijsvogelbloem (Strelitzia) kies je voor een prachtige diepgroene plant met exotisch ogende bloemen, die lijken op een vogel die neerstrijkt tussen de bladeren.

2. Ronde en zachte vormen

Golvende en vloeiende vormen zijn niet meer weg te denken uit onze interieurs. We kiezen meer en meer voor zachte lijnen, en ook je planten volgen mee in die trend. De zilvergroene bladeren van de Hertshoornvaren (Platycerum) passen perfect in een hedendaags interieur. In een hangmand of aparte pot zorgt de plant voor precies de minimalistische toets die je zoekt. Nog zo’n hangplant is de Erwtenplant (Senecio rowleyanus). Hij houdt van veel licht en vormt met zijn blaadjes een tapijt van groene bolletjes.

3. Bijzondere bladeren

Unieke bladpatronen blijven erg populair. Varieer naar hartenlust met soorten zoals de groen-roomwitte Calathea Orbifolia, de paarsgetinte Calathea Lanciafolia of Calathea White Star. Met hun bijzonder gebladerte voegen ze een vleugje luxe toe aan je interieur. Ze houden van hoge luchtvochtigheid, dus besproei ze regelmatig met een plantenspuit om hun bladeren mooi te houden.

4. Schaduwliefhebbers

In 2024 krijgen ook de minder lichtrijke hoekjes in huis meer aandacht. Fleur dat donkere hoekje of die sombere gang op met een kamerplant die bij weinig licht goed gedijt, zoals de weelderige Drakenklimop (Epipremnum aureum). Omdat hij razendsnel groeit, kan je hem langs een mosstok naar boven laten klimmen. Zorg ervoor dat de potgrond altijd lichtjes vochtig blijft.

5. Eigenzinnige look

Planten mogen er komend jaar gerust wat eigenzinniger uitzien. Met z’n gevederde bladeren creëer je met de Aspergevaren (Asparagus Setaceus) een dicht, bossig uitzicht. De plant kan alle kanten uitgroeien en past daarmee helemaal in de modetrend van 2024 om helemaal je eigen ding te doen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...