Tags:

Smaakvolle tuin: 3 redenen om een fruitboom te planten

Februari is aangebroken, en dat betekent dat de tuinliefhebber in jou meer en meer ontwaakt, klaar om de handen uit de mouwen te steken. Mogen wij je wat smaakvolle inspiratie bieden? Kies er dit tuinseizoen voor om een fruitboom te planten! Zo'n toevoeging aan de tuin is niet alleen heel leuk en lekker, maar ook geweldig mooi. Er zijn tal van redenen waarom je een appel, peer of pruim in jouw tuin zou moeten planten. Famiflora nodigt je uit om de vruchten van deze keuze te plukken en duikt met jou in de 3 onweerstaanbare redenen waarom een fruitboom een must-have is voor jouw groene oase.

Van Malus tot Pyrus: welke fruitboom kies ik?

First things first: het is uiteraard goed om kort stil te staan bij de fruitboomsoorten waar je uit kunt kiezen. De meest bekende soorten zijn waarschijnlijk de appelboom (Malus), perenboom (Pyrus) en pruimen- of kersenboom (Prunus). Deze hebben allemaal unieke eigenschappen en vereisten, bijvoorbeeld wat betreft bloei, snoei en standplaats. Zo zijn wij fan van de wit-roze bloemen en smaakvolle vruchten van de Elstar appelboom, maar de witte bloei van de Conference peer mag ook zeker worden gezien. Bij Famiflora in Moeskroen en de Panne vind je uiteraard een heerlijk assortiment. Onze tuinspecialisten matchen je graag aan de boom of struik die perfect past bij jouw smaak én de omstandigheden van jouw tuin.

TIP: Is je buitenruimte beperkt? Kleinfruit of zachtfruit is uitermate geschikt voor een kleinere tuin. Bovendien kunnen diverse varianten geleid worden, zoals druiven, kiwi's en bramen.

Lees meer over ons fruitige assortiment

ACHTERGROND

1. Gezond smullen van je eigen oogst

Geniet volop van de vruchten van je eigen arbeid met een fruitboom in je tuin. Het betoverende proces van bloesem tot rijpe vrucht wordt een waar festijn voor alle zintuigen. Of je nu kiest voor sappige appels, zoete peren of verrukkelijke kersen, Famiflora biedt een uitgebreid assortiment fruitbomen die je beloven te verwennen met zelfgekweekte lekkernijen. Het planten van een fruitboom is immers niet alleen een traktatie voor je smaakpapillen, maar ook een zegen voor je gezondheid. Vers fruit zit boordevol vitaminen, vezels en antioxidanten. Met een Malus, Pyrus of Prunus binnen handbereik wordt het toevoegen van een gezonde snack aan je dag een plezierige gewoonte. Ervaar de ongeëvenaarde smaak van vers geplukt fruit rechtstreeks uit je eigen tuin!

Ook fijn: je bent lekker duurzaam bezig! Het plukken van je eigen vruchten scheelt je weer een ritje naar de supermarkt waar al die in plastic verpakte fruitsoorten op je liggen te wachten. Bovendien trekt zo'n boom heel wat nuttige tuindiertjes aan!

Blog: 5 fijne fruitbomen

2. Natuurlijke schoonheid in elk seizoen - zonder gedoe!

Een fruitboom voegt niet alleen smaak, maar ook een vleugje natuurlijke schoonheid toe - en dat gedurende alle seizoenen! Van de betoverende bloesems in het voorjaar tot de warme kleuren van de bladeren in de herfst, een fruitboom is een schilderachtige metgezel die je tuin transformeert in een visueel feest. Famiflora biedt een breed scala aan fruitbomen met verschillende bloeiperiodes en bladkleuren, zodat je tuin het hele jaar door een levendig palet behoudt. En het fijne? Je hoeft er echt niet veel voor te doen! Fruitbomen zijn over het algemeen relatief eenvoudig te onderhouden:

  1. Plaats de fruitboom op een zonnige en ruime locatie.
  2. Zorg voor goed doorlatende grond en voeg in het voorjaar een speciale meststof toe voor voldoende voedingsstoffen.
  3. Houd de bodem altijd licht vochtig, vooral tijdens droge periodes.
  4. Voer regelmatig onderhoudssnoei uit om de vorm en gezondheid van de boom te bevorderen: pitvruchten (zoals appel- en perenbomen) dienen te worden gesnoeid tussen januari en eind maart. Steenvruchten (zoals kersen, pruimen en abrikozen) snoei je tussen half april en september.
  5. Inspecteer de boom regelmatig op eventuele problemen.

Met deze tips creëer je een gezonde en productieve omgeving voor je fruitboom, zodat je kunt genieten van een overvloedige oogst en een prachtige toevoeging aan je tuin.

Blog: appel- en perenbomen snoeien

TIP: Sommige fruitsoorten hebben een ander ras nodig voor bestuiving. Deze bestuiver moet op hetzelfde moment bloeien, hoogwaardig stuifmeel bezitten en bij voorkeur afkomstig zijn van een ras dat op zijn beurt door de eerste boom kan worden bevrucht. Voor deskundig advies kun je terecht bij onze experts.

3. Veelzijdig plezier voor iedereen!

Fruitbomen passen zich gemakkelijk aan verschillende tuinformaten aan. Of je nu een weelderige achtertuin bezit of een compact balkon, Famiflora heeft fruitbomen die geschikt zijn voor elke ruimte. Kies voor een dwergvariëteit als je beperkte ruimte hebt en geniet toch van een overvloedige oogst. Een fruitboom creëert een gezellig middelpunt in elke buitenruimte, ideaal voor het delen van vreugdevolle momenten met familie en vrienden. Nodig hen uit voor een gezellige picknick onder de schaduw van de fruitboom, of organiseer een plukfeestje. Het delen van zelfgekweekt fruit versterkt de banden en creëert blijvende herinneringen.

Scoor de lekkerste fruitbomen & -struiken bij tuincentrum Famiflora

Naast de persoonlijke voordelen draagt het planten van een fruitboom bij aan ecologische duurzaamheid. Fruitbomen zijn een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit, trekken bestuivende insecten aan en bevorderen een gezond ecosysteem. Door de natuur een handje te helpen, draag je bij aan een groenere en gezondere planeet. Dus, waar wacht je nog op? Plant nu een fruitboom en ontdek de vreugde van je eigen oogst, de combinatie van gezondheid en smaak, en de tijdloze schoonheid die een fruitboom aan jouw tuin toevoegt! De medewerkers van tuincentrum Famiflora in Moeskroen en de Panne staan klaar om jouw tuinseizoen tot een weelderig succes te maken. Ontdek ons uitgebreide assortiment fruitbomen en -struiken, en laat je inspireren... Tot ziens!

Contact

Achtergrond

Openingsuren Moeskroen

  • Maandag
    08:00 - 19:00
  • Dinsdag
    08:00 - 19:00
  • Woensdag
    08:00 - 19:00
  • Donderdag
    08:00 - 19:00
  • Vrijdag
    08:00 - 19:30
  • Zaterdag
    08:00 - 19:30
  • Zondag
    08:00 - 19:30

Vanaf 30 maart t.e.m. 2 juni 2024 open vanaf 8u!

Aangepaste openingsuren

  • Open op woensdag 1 mei
    1 mei
    08:00 - 19:30
  • Open op OLH Hemelvaart
    9 mei
    08:00 - 19:30
  • Open op Pinksterzondag
    19 mei
    08:00 - 19:30
Toon alle openingstijden

Openingsuren de Panne

  • Maandag
    09:00 - 18:30
  • Dinsdag
    09:00 - 18:30
  • Woensdag
    09:00 - 18:30
  • Donderdag
    09:00 - 18:30
  • Vrijdag
    09:00 - 18:30
  • Zaterdag
    09:00 - 18:30
  • Zondag
    09:00 - 18:30

De ingang van de winkel sluit 15 min. vóór sluitingstijd.

Aangepaste openingsuren

  • Open op woensdag 1 mei
    1 mei
    09:00 - 18:30
  • Open op OLH Hemelvaart
    9 mei
    09:00 - 18:30
  • Open op Pinksterzondag
    19 mei
    09:00 - 18:30
Toon alle openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...