Tags:

Moois voor Moederdag: 3 cadeautips!

Moederdag nadert snel, en dat betekent dat het tijd is om die speciale vrouw in ons leven eens goed in de bloemetjes te zetten! Bij Famiflora, dé plek waar groen en woongeluk samenkomen, hebben we een schat aan prachtige cadeau-ideeën om jouw moeder flink te verrassen en te verwennen. Van bloeiende planten tot culinaire avonturen en sfeervolle woonaccessoires, we hebben alles wat je nodig hebt om Moederdag onvergetelijk te maken. Ontdek onze inspirerende cadeautips en maak van Moederdag een dag vol liefde, plezier en verrassingen!

Cadeautip 1: Een groen geschenk

Verras de liefste vrouw op aarde met een plant! Ze heeft er oneindig veel plezier van én planten dragen bij aan een gezondere leefomgeving. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor een gevoel van rust en welzijn. Een plant is niet alleen een prachtig cadeau, maar het is ook een blijvende herinnering aan jouw liefde en waardering voor mama. Wat dacht je van deze bijzondere tuinplanten?

  1. Lavendel staat bekend om zijn paarse bloemen en heerlijke geur. Het toevoegen van lavendel aan de tuin van mama zal niet alleen zorgen voor een visueel spektakel, maar ook voor een heerlijk geurende oase.
  2. Rozen zijn klassieke tuinplanten die bekend staan om hun schoonheid en symbolische betekenis van liefde en waardering. Kies voor een bijzondere variëteit om mama's tuin te verfraaien met een vleugje romantiek.
  3. Hortensia's zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, van zachtroze tot diepblauw. Ze zijn perfect voor het creëren van een kleurrijk accent in de tuin en zijn gemakkelijk te verzorgen. Bovendien symboliseren ze dankbaarheid.

Deze prachtige tuinplanten zullen mama's tuin op bijzondere wijze verrijken. Of verras haar met een kleurrijke bak vol zomerbloeiers, die haar terras of balkon zal transformeren tot een levendige oase.

Een bloeiende kamerplant

Voor binnenshuis is een kamerplant een geweldige keuze, vooral als deze een bijzondere betekenis heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Anthurium, met zijn hartvormige bloemen die symbool staan voor liefde en genegenheid? Ook Calathea's zijn fascinerende kamerplanten. Met hun kleurrijke en decoratieve bladeren brengen ze een speelse en levendige sfeer in huis. Ook de klassieke Orchidee is een topidee! Laat je adviseren door de groenexperts van Famiflora Moeskroen en de Panne.

Kamerplanten

Cadeautip 2: Liefde gaat door de maag

Als jouw moeder graag in de keuken staat, waarom zou je haar dan niet helpen bij het starten van een moestuin? Liefde gaat immers door de maag en dus is een moestuin startpakket een fantastisch cadeau-idee! Stop bijvoorbeeld de volgende producten in je geschenkbox:

  • Kies zaden van groentes en kruiden waarvan je weet dat mama ervan houdt om te koken. Denk aan tomaten, paprika's, courgettes, basilicum en munt. Door haar favoriete ingrediënten te kweken, kan mama genieten van verse producten rechtstreeks uit haar eigen tuin.
  • Zorg voor een goede start van de moestuin door de beste potgrond en meststoffen toe te voegen aan het pakket. Organische meststoffen zorgen voor een gezonde bodem en stimuleren de groei van sterke planten.
  • Voeg enkele essentiële tuinaccessoires toe, zoals een gieter, handschoenen, een plantschepje en een tuinierschaar. Met het juiste gereedschap kan mama efficiënt en comfortabel werken in haar moestuin en haar planten verzorgen.

Moestuinieren biedt tal van voordelen voor mama's gezondheid, welzijn en plezier. Tuinieren is immers een uitstekende manier om stress te verminderen. Het werken met planten helpt mama om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte én het is een vorm van lichaamsbeweging die zacht is voor de gewrichten en geschikt is voor mensen van alle leeftijden.

Eigen kweek

 

Achtergrond

Extra tip: ontdek ons servies

Het zien groeien van haar eigen groentes en kruiden geeft mama een gevoel van voldoening en trots. Het is een belonende ervaring om te kunnen genieten van de vruchten van haar arbeid en te weten dat ze haar eigen voedsel verbouwt. Hoe leuk is het dan om deze te presenteren op geweldig mooi servies? Op onze borden, schalen en meer kan mama straks al het lekkers uit de moestuin in stijl serveren. Ook is ons serviesgoed perfect voor het serveren van een gezellig ontbijtje op bed. Dat heeft ze wel verdiend!

Ontdek ons groot aanbod aan kook- en tafelartikelen van volgende merken in de winkel: 

  • A Table
  • Hailo
  • Brabantia
  • J-Line
  • Cook & Bake
  • Luminarc
  • Cosy & Trendy
  • Soehnle
  • Durobor
  • Tefal
  • GEFU
  • Zyliss

Cadeautip 3: sfeervolle woonaccessoires

Op onze sfeerafdeling vind je een schat aan geweldige cadeautjes die het hart van jouw moeder zullen veroveren. Van kaarsen en kandelaars tot vazen en sierpotjes, we hebben alles om haar huis nog gezelliger te maken. Wist je dat kunstbloemen op dit moment een comeback maken? En dat is niet zo gek, want ze hebben tal van voordelen.

  1. Kunstbloemen behouden hun schoonheid, zonder te verwelken of hun kleur te verliezen. Dit betekent dat mama kan genieten van prachtige bloemen in huis, ongeacht het seizoen.
  2. In tegenstelling tot echte bloemen hebben kunstbloemen geen water of zonlicht nodig. Zorgeloos genieten!
  3. Voor mama's die last hebben van allergieën, zijn kunstbloemen een uitstekende keuze. Dit omdat ze geen natuurlijke allergenen bevatten.
  4. Kunstbloemen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, vormen en maten, waardoor je eindeloos kunt combineren om het perfecte boeket samen te stellen. Zélfs als het bloeiseizoen van de echte bloem voorbij is.

Onze experts helpen je graag bij het samenstellen van een prachtig boeket kunstbloemen en het vinden van de perfecte vaas om het in te presenteren. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een vers boeket echte bloemen uit ons uitgebreide assortiment!

Kunstbloemen

Shop de mooiste Moederdag geschenken bij tuincentrum Famiflora

Bij Famiflora vind je alles wat je nodig hebt om de leukste vrouw ter wereld eens goed in de bloemetjes te zetten, van prachtige kamerplanten en moestuin startpakketten tot sfeervolle woonaccessoires en kunstbloemen. En tot slot, als extra tip: waarom maak je van Moederdag niet een geweldig dagje uit bij Famiflora? Trakteer haar op iets lekkers en laat haar iets moois of handigs uit onze winkel uitzoeken. Onze vestiging in Moeskroen biedt zelfs de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk aperitiefje of een smakelijke lunch tijdens het shoppen. Maak van Moederdag een dag vol liefde, plezier en verrassingen bij Famiflora. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te helpen bij het vinden van het perfecte geschenk voor de leukste vrouw ter wereld!

Altijd goed: als je niet kunt kiezen, is een cadeaubon van Famiflora altijd een geweldig idee. Zo kan mama zelf haar favoriete cadeautjes uitkiezen!

Word fan!

Achtergrond

Openingsuren de Panne

  • Maandag
    09:00 - 18:30
  • Dinsdag
    09:00 - 18:30
  • Woensdag
    09:00 - 18:30
  • Donderdag
    09:00 - 18:30
  • Vrijdag
    09:00 - 18:30
  • Zaterdag
    09:00 - 18:30
  • Zondag
    09:00 - 18:30

De ingang van de winkel sluit 15 min. vóór sluitingstijd.

Aangepaste openingsuren

  • Open op Pinksterzondag
    19 mei
    09:00 - 18:30
  • Open op Pinkstermaandag
    20 mei
    09:00 - 18:30
  • Open op de Nationale Feestdag
    21 juli
    09:00 - 18:30
Toon alle openingstijden

Openingsuren Moeskroen

  • Maandag
    08:00 - 19:00
  • Dinsdag
    08:00 - 19:00
  • Woensdag
    08:00 - 19:00
  • Donderdag
    08:00 - 19:00
  • Vrijdag
    08:00 - 19:30
  • Zaterdag
    08:00 - 19:30
  • Zondag
    08:00 - 19:30

Vanaf 30 maart t.e.m. 2 juni 2024 open vanaf 8u!

Aangepaste openingsuren

  • Open op Pinksterzondag
    19 mei
    08:00 - 19:30
  • Open op Pinkstermaandag
    20 mei
    08:00 - 19:30
  • Open op de Nationale Feestdag
    21 juli
    09:00 - 19:30
Toon alle openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
tuinplanten
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
tuintips
Vijveronderhoud: dit zijn de do's & dont's!

De lente is in volle bloei en dit betekent dat het tijd is om je vijver eens goed onder handen te nemen. Bij Famiflora, dé plek in Moeskroen en de Panne voor alles omtrent jouw tuin, staan we klaar om je te helpen bij al je vijverbehoeften.

Lees meer...
tuinplanten
Top 10 hemelsblauwe bloemen

We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...