Kerstster is Woonplant van de Maand november!

Kerstster is Woonplant van de Maand november!

De Kerstster, ook bekend als Poinsettia, is Woonplant van de maand november. 

Kerstster-assortiment
 Er is een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen en maten. Van mini tot stamplant en van hangplant tot struikvorm. De hoofdkleuren zijn rood en wit maar er is een sterke ontwikkeling naar tinten zoals lila, zalm, crème, tweekleurig. 

Verzorgingstips van de kerstster
De Kerstster is een sterke bloeiende plant, maar gevoelig voor lage en wisselende temperaturen. De plant verlangt binnen een lichte, warme standplaats. Geef de Kerstster regelmatig water, bij voorkeur van onderaf, en zorg dat het gietwater niet te koud is. Te nat is eerder slecht dan goed. De plant vraagt om water als de bladeren iets slap worden. Om de woonplant lang mooi te houden is een keer per drie weken plantenvoeding gewenst.

Als een stengel van de Kerstster afbreekt kan er sap uitkomen, de zogenaamde wolfsmelk. Even handen wassen – klaar! (Niet in ogen wrijven).

De mooiste Kerststerren vind je in de kamerplantafdeling van Famiflora.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
tuintips
Vijveronderhoud: dit zijn de do's & dont's!

De lente is in volle bloei en dit betekent dat het tijd is om je vijver eens goed onder handen te nemen. Bij Famiflora, dé plek in Moeskroen en de Panne voor alles omtrent jouw tuin, staan we klaar om je te helpen bij al je vijverbehoeften.

Lees meer...
tuinplanten
Top 10 hemelsblauwe bloemen

We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...
vanda
Betoverende vormen en kleuren van de hangende orchidee

Orchideeën ophangen is een fantastische manier om de planten met hun zwevende luchtwortels en schitterende bloemen in al hun pracht te tonen. Lees er hier meer over

Lees meer...